Motionsløb i Kolding & omegn…

Som lovet, følger her en gennemgang af (de fleste) motions i og omkring Kolding, skulle der være glemt et, så er I velkomne til at skrive og få det tilføjet. Bemærk at dette er ikke en anmeldelse af løbene som sådan, dog kan der forekomme personlige anekdoter og holdninger – det er nemlig tilladt i en blog ;-P

Juleløbet Skamling – Et anderledes Juleeventyr:

Meget ubeskedent starter jeg med løbet Bodyzen er med til at arrangere.

Løbet blev afviklet første gang i 2012, dvs. det faktisk er endnu ældre, da det tidligere er blevet afviklet i 90erne. Løbet falder under kategorien ”Fun Runs”, løb der har andre elementer end ”bare” motionsløbet. I dette tilfælde et juleløb, hvor alle løber med nissehuer, der er lun solbærsaft lunet over åben ild og pebernødder i forplejnngszonerne ude på ruterne. Dertil krævende terræn omkring den historiske Skamlingsbanke og glögg og æbleskiver i kantinen efter løbet. Et løb, der konstant udvikler sig efter arrangørernes legesyge hoveder, og flere ideer er på vej kan det godt afsløres.

Dato: 10.12.17

Distancer: 2km børnerute, 6,5km/10,5km trail, ½ marathon og marathon.

Start: Design & Idrætsefterskolen Skamling

Deltagere (ca): 400

Arrangør: Juleløbet Skamling

Hjemmeside: juleløbetskamling.dk

Koldingløbet:

Et af Koldings ældste – og nok det største regulære løb byder på det bedste fra Kolding, ofte høj sol, dejlige kuperede løberuter i Marielundskoven. Plads til hele familien. Bemærk dog at det at løbe med babyjogger godt kan være en smule hårdt;)

Dato: 28.05.17

Distancer: 3,5km, 5,4km, 10km

Start: Kolding Gymnasium

Delagere (ca): 1200

Arrangør: Kolding KFUM Atletik & Motion

Slotssøstafetten:

Uden præcis at vide det, må dette være det ældste løb i Kolding, jeg husker det i hvert fald helt tilbage fra min barndom/ungdom, hvor man startede nede ved det gamle Slotsmøllen og nuværende bibliotek. Et løb jeg har løbet et utal af gange.

Konceptet er simpelt, 5 ture rundt om Slotssøen af 5 forskellige løbere. Hurtigste hold vinder.

Deltagerne spænder fra masser af udklædte hold, der skal have en sjov aften til de hurtige, der konkurrerer om den ære. Som sidebemærkning kan tilføjes at Team Bodyzen lå til en sejr indtil KFUM trak den senere Danmarksmester på cross Peter Glands op af hatten. Ham kunne de hurtige Bodyzen-drenge ikke følge:-D

Dato: Ultimo august

Distancer: 5*1647m

Start: Slotssøbadet

Delagere (ca): 1000

Ekstrem Kolding:

Endnu et løb i ”Fun Runs” kategorien, nærmere OCR (Forhindringsløb), tæt op af Mandehørm-løbene.

Her gælder det ikke (kun) om at løbe hurtigt, der skal forceres en del forhindringer i det krævende terræn på Drejenshalvøen.

Løbet blev desværre aflyst i 2016, men er tilbage i kalenderen for 2017.

Dato: 03.09.17

Distancer:

Start: Koldingegnens Idrætsefterskole

Deltagere (ca):

Arrangør:

Night Trail Kolding

Løbsserien over 4 afdelinger blev lanceret i efteråret 2016 og blev afviklet rundt om i kommunens skove. Alle med pandelampe og på kuperet terræn med masser af udfordringer. Nogle virkelig rutinerede arrangører, der ved en del om det med skovløb.

Klovneløbet:

Klovneløbet har efterhånden også et par år på bagen og arrangeres af de lokale Hospitalsklovne, der igennem dette løb samler ind til dem. Et supergodt formål for nogen, der virkelig gør en forskel.

Dato: 20.05.17

Distancer: 3, 6km

Start: Levisonsvej

Delagere (ca): 200

Arrangør: Hospitalsklovnene

Sct. Georgs Løbet:

Velgørenhedsløb for Folkekøkkenet i Kolding, der er et alkoholfrit møde/værested for alle.

Tidligere afviklet i Vonsild, nu flyttet ned på Kolding KFUM’s hjemmebane, Kolding Stadion, hvor der da selvfølgelig også skal være et motionsløb.

Dato: 26.04.17

Distancer: 3km, 5km, 10km

Start: Kolding Stadion

Deltagere (ca): 170

Kvindeløbet:

Det sidste i rækken af Kolding KFUM’s løb. Som navnet antyder, kun forbeholdt kvinder, der kommer igennem Koldings flotteste have, Den Geografiske mere end 100 år gamle have. Efter sigende en rigtig hyggelig aften, hvor der både bliver hygget og løbet hurtigt:)

Dato: 07.06.17

Distancer: 5km

Start: Geografisk Have

Deltagere (ca): 600

Kolding Night Trail:

Et er Kristina Extreme Runnings efterhånden 5 løb, der alle er opstået indenfor de sidste 2 år. Marielundskoven lægger igen stier til et motionsløb, denne gang med start en sen fredag aften. Et spændende koncept hvor der løbes efter knæklys i skovbunden.

Dato: September

Distancer: 6, 12 km

Deltagere (ca): 240

Arrangør: Kristina Extreme Running

Hjemmeside: koldinginmotion.com

Kolding City Trail:

Navnet i sig selv er jo lidt selvmodsigende, trail løbes i skoven på blødt underlag. Men urban trail har vundet indpas i storbyer over hele verden, siden i København og nu i Kolding. Turen går rundt i Kolding midtby, igennem p-huse og op på 3. sal i Idrætshuset. Afvikles ligesom de fleste af Kristina Extreme Runnings løb på en hverdagsaften.

Distancer: 5, 10, 15km

Start: Grafittitunnelen

Kolding Light Run:

I forbindelse med Lysfestivalen i Kolding afvikles der fredag aften et motionsløb, hvor alle deltagerne udstyres med neonlys, så de danner en lysende slange på ruten.

Dato: December

Start: SDU

Deltagere (ca): 380

Nytårsløbet:

Årets sidste løb. Kuperede ruter omkring Idrætsefterskolen på Drejenshalvøen lægger arealer til dette løb, der i nytårsånden sluttes med en specialøl til deltagerne:)

Distancer: 5, 10,5, ½ MT, 5 & 10,5km Powerwalk

Deltagere (ca): 250

Kolstrup Gods ½ Marathon:

Som nævnt i den tidligere blogartikel, er Cannonball-marathon meget populære blandt løbere, der gerne vil løbe en masse motionsløb. Her er et løb, der afvikles i meget intime omgivelser for en meget lav pris. Forplejning er der masser af og ved extrabetaling, kan der købes medalje. Extra ståhej når en deltager kommer i ”Klub 100”..

Dato: Ca 6 stk. henover året.

Distancer: ½ Marathon (10km ved ønske herom)

Start: Kolstrup Gods

Delagere (ca): 35 (max)

Arrangør: Claes Adel

Kolding Ultra:

Sidste løb i Kristina Extreme Runnings lange række af motionsløb. Også det længste. Et helt nyt løb, der kun lige er offentliggjort. Ruten bliver så vidt jeg er orienteret rundstrækninger i Marielundskoven.

Dato: 20.08.17

Distancer: ½ MT, Marathon, Ultra (50km)

Start: Marielundskoven

Delagere (ca): Nyt løb!

Hjarup Nytårsløb

En social løbe/gåtur et par dage før nytårsaften med efterfølgende champagne og kransekage. Faktisk 10-års jubilæum i 2017!

Finn Thomsens Ø-Trail-Ture:

Ok, reelt set er de sidste 2 løb ikke motionsløb som sådan, men for at illustrere diversiteten i tilbudene bliver de medtaget:)

Finn Thomsen har de sidste år skabt en ret stor gruppe af trailløbere, der både følger ham på begynderhold, ugentlige ture og hans nyeste påfund; øhop for trailløbere. Her besøger han en række mindre danske øer og tager deltagerne med på rundture i naturen. Afsluttet med lidt godt at spise.

Hey, det er min blog, så jeg må godt ;-P

Løbeturen opstod som en sjov ide, da jeg altid har løbet en tur Juleaftensmorgen, så hvorfor ikke få selskab!? Turen går fra P-pladsen ved Skibelund Strand over Solkær Enge langs stranden til Binderup, hvor der vendes om. En rigtig hyggelig tur, hvor der er plads til alle.

Dato: 24.12.17

Distancer: 8km

Start: Skibelund Strand

Delagere (ca): 15-25

Arrangør: Bodyzen

Der er helt sikkert andre løb, også et par stykker jeg ville have haft med, men ikke kunne finde dato på/udtryk for at det bliver afviklet i 2017, derfor er de udeladt.. Bl.a. kan det nævnes at byens store løbeklub Kolding Motion arrangerer en del interne motionsløb, bl.a. et meget populært Busløb og 10-km’eren for 10km-holdet. Så der er masser af løb i Kolding og omegn hele året, det er bare at komme i gang med tilmeldingen – og træningen:) Man får jo helt lyst til at melde sig til nogle løb!!!