Podcasts Del 1..

Jep, podcasts er voldsomt populære – man kan næsten ikke være noget uden at have en podcast!

Tidligere har jeg hørt en del podcast, men kom lidt fra det, nu må jeg indrømme at jeg er hooked!!

Der er rigtig mange fede podcasts derude, både løbe-/tri-relaterede og mere nørdede (ps. nogen af førnævnte er OGSÅ nørdede;)) sportsmedicinsk, fysioterapeutisk-relaterede.

Ligeså mange podcasts der findes derude, ligeså svingende er kvaliteten, MEN, der er også rigtig mange rigtig gode podcasts.

Her vil jeg gennemgå mine yndlings-podcasts – det er ikke nødvendigvis de bedste på markedet, men dem jeg finder mest interessante og syntes holder ret højt niveau.

Surprise, de fleste er relateret til Bodyzens verden..

I en ikke 100% prioriteret rækkefølge, følger her mine yndlings-podcasts.

Frontrunner

Navn: FRONTRUNNER

Vært: HENRIK THEM

Hyppighed: VARIERER, TYPISK 2-3 I MÅNEDEN

Varighed: VARIERER, ALT FRA 30 MIN TIL 90 MIN.

Indhold: Henrik Them er tidligere eliteløber og måtte stoppe i ca 2017 pga. hofteproblemer. Henrik har et stort hjerte for atletikken og alt der ligger bag, lige fra det idrætspolitiske, til træning, ernæring, det psykologiske aspekt og meget andet.

Han tager rigtig mange relevante emner og gæster op. Til tider bliver det MEGET nørdet, andre gange mere populære emner. Det, sammen med Henriks entusiasme, kærlighed til sporten – og det faktum, at Henrik er en fantastisk fortæller, er klart podcastens styrke. Frontrunner er klart en af dem jeg går til først når der skal høres podcast og ift. favoritafsnit, kan nævnes et par snakke med Anna Emilie Møllers træner, podcasten med NBRO-stifter Anders Rømer, mindeprogrammet for Henrik Jørgensen. Lige nu er jeg lidt oppe at køre over en mere end 2 timer lang podcast over de 10 største bedrifter i atletikken de sidste 10 år – er du atletik”nørd” - eller bare interesseret i at lære mere, er det et must-listen;)

...Og så er titlen ”FRONTRUNNER” jo fantastisk, det at løbe et løb fra spids, det er noget vi kan lide;)

Lær af Sporten

Navn: LÆR AF SPORTEN

Vært: RICKI CLAUSEN

Hyppighed: TYPISK MÅNEDLIGT

Varighed: 60-90 MIN

Indhold: Ricki Clausen er tidligere elitesvømmetræner og nuværende virksomhedskonsulent.

Podcasten lægger op til at give en ide om hvad vi kan lære fra sporten og overføre det til arbejdslivet. En kobling, der de sidste 15-20 år har været utrolig populær og deraf meget brugt, med mange (tidligere) trænere, ledere og atleter, der byder ind på konsulentmarkedet med erfaringer i form af foredrag, forløb og coaching. Nogen med større succes end andre (Næste podcast på listen ligger i samme kategori). Det er nogle rigtig interessante gæster han runder, som altid er der favoritter i serien. Her syntes jeg, at tidl. Direktør for Dansk Erhverv Jens Klarskov og tidl. Direktør for Team Danmark særligt, Michael Andersen er sindssygt interessante samtaler.

Men faktisk også tv-vært – og tidl. Svømmetræner Michael Stærke (nok mest fordi jeg kan trække lidt relationer til hans baggrund, der gør samtalen sjov og interessant) og Michael Rasmussen, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem, er værd at lytte til. Sidst er samtalen med legenden over dem alle ”Thunderbear”, Torbjørn Sindballe et must-listen som tri-nørd;).

Dog blev jeg bekræftet i min apati overfor Don Ø, der på mig til tider virkede decideret ubehøvlet og overlegen i hans podcast – på trods af at Ricki Clausen så ham som hans hidtil største gæst.

Mediano - Bossword

Navn: MEDIANO - BOSSWORD

Vært: PETER BRÜCHMANN

Hyppighed: MÅNEDLIGT

Varighed: 60-80 MIN.

Indhold: Peter Brüchmann er en kendt mand i det danske mediebillede, nok særligt som tidl. Chefredaktør på dagbladet BT. Nu gør han sig mest som forfatter og direktør på Mediano. I Bossword drages nogen af de rigtig tunge drenge i dansk sports – og erhvervsliv ind til en snak. Jeg må jo indrømme, at jeg fik øjnene op for podcasten, da jeg så at min gamle chef fra volleyverdenen; Mikael Trolle var med i et dobbeltafsnit ifb. Med at han udgav en bog med tidl. CEO i SAP, bestyrelsesmedlem i Siemens, B&O og meget andet; Jim Hagemann Snabe. De 2 afsnit er også klart et par af mine favoritter. Det handler selvfølgelig meget om virksomhedsledelse, men der er en klar kobling til sportens verden – her er den sidst udgivne podcast om vinderkultur med Christian Engell & Peter Bredsdorff-Larsen superspændende!

 


Fitness M/K

Navn: FITNESS M/K

Vært: Anders Nedergaard

Hyppighed: 2-4 AFSNIT I MÅNEDEN

Varighed: 55 MIN

Indhold: Anders Nedergaard – Dr. Muskel, er en ”no-bs-kinda-guy”.. Og faktisk var jeg ikke kæmpe fan til at starte med hvis jeg skal være helt ærligt. Det var da jeg læste hans artikler, hvor han virker meget firkantet og til tider uforsonlig i sin tilgang. Jeg kan godt lidt at man kan tage en tur ud af en tangent, selvom videnskaben siger noget andet. En underviser sagde engang ”Slå følgeskab med dem, der søger sandheden, men pas på dem, der påstår at have fundet den!” Det havde jeg følelsen af, at han slet ikke tillod. Dr. Muskel er meget videnskablig fokuseret, MEN, efter jeg tog mig sammen og lyttede til et par afsnit, der afslørede at han er supernysgerrig og åben overfor gæsterne der deltager. Selvfølgelig med base i hans videnskablige baggrund. Det gør hans podcast superinteressante. Jeg har desværre ikke nået at høre så mange endnu, men er ret begejstret for hans snakke med Eskild Ebbesen, Michael Rasmussen, snakken om Caster Semenya og et par afsnit om mobilitet og sportsstøttetræning. Bestemt en man bliver nødt til at bruge tid på!

Tri-Oraklet

Navn: TRI-ORAKLET

Vært: LASSE STENGÅRD

Hyppighed: UGENTLIGT

Varighed: 30-90 MIN

Indhold: Selvfølgelig skal der være plads til Danmarks eneste tri-podcast. Alene af den grund, at Tri-Oraklet, efter afgangen af PastaParty er den eneste, der formidler triatlon på kontinuerligt basis til det danske folk. Tri-Oraklet er ligeså meget et nyhedsmedie med hurtige interview efter store danske præstationer. Dertil baggrunds-podcasts med atleterne. Det er superfedt, at opleve hans entusiasme og glæde ved formidlingen. Personligt kunne jeg godt være de jævnlige samtaler med age grouperne foruden, men det er jo smag og behag:) Der er sindssygt mange afsnit her, men min gamle buddy Nicholas Ward Muñoz’ besøg skal selvfølgelig nævnes, derudover 2 afsnit med Rasmus Henning og watt-monsteret Martin Jensen er spændende lyt og sidst tilbageblikket på Helle Frederiksens karriere.

Bodyzen Run Down

Navn: RUN DOWN PODCAST

Vært: KENNETH PETERSEN & NICOLAI NISSEN

Hyppighed: NÅR VÆRTERNE HAR LYST;)

Varighed: 60 MIN

Indhold: Faktisk kan jeg ikke sige det er blandt mine favoritter, da jeg aldrig har lyttet til et afsnit (hader at lytte til mig selv:-D), MEN – jeg da jeg selv var der ved jeg nogenlunde hvad der blev snakket om;)

Run Down Podcast er min og bevægelsesnørden Kenneth ”Kenny Dynamite” Petersens legeplads for nørdesnak om alt fra træning, behandling, bevægelse – og selvfølgelig løb. Vi har optaget 2 afsnit indtil videre, en nørdesnak om ovenstående, hvor vi bare lader ”båndet rulle”, det udvikler sig til et par spændende snakke undervejs. 2. afsnit er med vandelskeren/animatøren Thomas Christiansen og hans forhold til træning og bevægelse. Et superspændende afsnit syntes jeg – særligt for svømmere (pool/open water) og triatleter, der bliver provokeret lidt – af en mand, der har noget at have det i, da han er forfatter til svømmedelen af forbundets uddannelse.

I løbet af sensommeren følger et par superspændende podcasts med et par lokale sports/træningspersonligheder man virkelig kan lære noget af – så lyt med;)