Update fra Allan Jakobsen

No comment

Så er den første uge af årets ”tri – camp” overstået, men der er heldigvis en uge mere 😉

Den lange tradition med at tage til La Santa på Lanzarote, er i år afløst af en tur til Sands Beach.

Sands Beach ligger også på Lanzarote, men på den anden side af øen. Sands Beach er et fornuftigt alternativ til La Santa.

Der er en 25m pool mod 3x50m pools på La Santa, til gengæld er det meget nemt at få en bane på Sands Beach da der også er rigtig mange engelske og tyske turister på Sands Beach og de hopper ikke i 25m poolen.

Til gengæld går de engelske turister all in på bacon-buffeten og solsengene. Men den sunde mad og 25m poolen har vi stort set for os selv.

Træningsmæssigt har den første uge været hård, lidt stresset og med både op og nedture.

Det afspejler egentlig meget godt min egen situation siden Kona 2014.

På den positive side har jeg fået trænet 30 gode timer sidste uge. Det har været hårdt, men jeg kan også mærke at kroppen har taget godt imod al træningen og er blevet stærkere.

 

Vejret har ikke været så godt sidste uge, det har været koldt og regnet en del og specielt svømningen har været rigtig kold. Den del blev løst ved at tænke på Norseman et par gange, hvorefter jeg hoppede i det kolde vand og svømmede det planlagte.

Jeg skal køre Norseman om 4 måneder, så med den motivation i tankerne, er al hård og kold træning blevet vendt til noget positivt.

På den negative side, lavede jeg et dumt styrt på en nedkørsel dagen efter ankomst. Det var et dumt uheld hvor en sten røg mellem dæk og forgaffel på nedkørslen, samtidigt med at jeg lavede en hård opbremsning. Det resulterede i en tur ud over styret på en meget ujævn vej. Heldigvis skete der ikke ret stor skade hverken på mig eller på udstyret, men måtte alligevel bruge første hviledag på at få kreeret et nyt geardrop sammen med Pro-Bike i La-Santa.

Cykel og løbeformen har været lidt svær at vurdere med noget ømhed i kroppen efter styrtet, men umiddelbart føler jeg mig ikke helt så stærk som forrige år på træningslejren. Det er dog ikke ret meget der mangler, og hvis jeg får trænet rigtigt de sidste uger frem mod Lanzarote tror jeg på, at jeg kan levere et godt resultat til Ironman Lanzarote igen.

Den næste uge skal vise hvor formen ligger med et par test mere.

Vinteren har budt på et par udfordringer, men har alligevel fået trænet ret kontinuerligt ved at få tilpasset både træningen og tiden.

Kort efter nytår fik jeg en løbe skade i venstre underben. Det betød nogle uger helt uden løb og en del behandling af problemet, men jeg fandt ret hurtigt ud af, at benet kunne holde til crosstrainer og lidt løbebånd. Samtidigt fik jeg mulighed for at teste den nye Brooks Pure Cadence 4. Det gjorde at jeg kunne holde løbe niveauet rimeligt godt og få trænet det langsomt op igen. Derfor var det også en stor tilfredsstillelse da jeg her til morgen løb 2 timer på landevej uden problemer.

Der har også været rigtigt travlt på arbejdet. Det er jo et positivt problem, men at være ude og rejse stort set 3 uger i træk i februar måned, er ikke godt for en kontinuerlig træning. Men jeg har haft de udfordringer før, og får dem nok igen, og det er bare en del af at være agegroup triathlet. Spørgsmålet er hvordan man selv og de nærmeste håndterer det, og specielt på den sidste del er jeg rigtig heldig!