Challenge DK – Nis’ udgave

No comment

Egentligt havde det ikke været planen, at jeg skulle køre Challenge Danmark, men sådan blev det og er glad for at jeg er blevet den oplevelse rigere.

Optakten og forløbet op til havde gået godt og nu kom dagen endelig hvor formen for alvor skulle testes af.

Ugen inde havde jeg været oppe og stifte bekendtskab med svømmeruten til Herning OW. Det var et stærkt pro-felt og jeg var meget spændt på, at måle mig med de andre. Svømningen: Jeg har svært ved, at komme op i den meget høje intensitet, som der bliver lagt ud i specielt på halv ironman distancen, så bakkede lidt af indtil første bøje og trykkede derefter på. Dette gjorde, at jeg svømmede selv hele vejen, men overhalede dog to. Havde lidt navigationsproblemer pga. solen. Følte dog ikke at det gik specielt godt, men rammer nok mit niveau alligevel.

T1 går som det plejer en lang spurt med en i forvejen høj puls. Havde lagt handsker og en cykeltrøje i Bikebag da vejret kunne være lidt køligt, men valgte at lade det ligge. Cyklingen: Efter som jeg ikke havde den bedste fornemmelse efter svømning tænkte jeg, at det ville blive en ret ensom tur på cyklen, men pga. alle dem som kørte den fulde distance vrimlede det jo med folk ude på ruten. Vejene var ikke lukket, men synes ikke at der var de store trafikale problemer. Kørte efter watt og fra bitter erfaring ved jeg, at jeg ikke må lade mig rive med af stemningen i starten, men holde det som har fungeret i træning. Finder en god rytme og ruten er nærmest ren tonserrute, så farten er høj. Overhaler mange men ikke nogen fra pro-feltet. Efter ca 1.15 kommer Kasper Ougaard op og kører forbi mig. Jeg bliver fristet til, at gå med, men bakkede af og holdte mig til min plan om.

Da vi ankommer til den sidste rundkørsel i Billund og bliver delt i halv og hel laver jeg KÆMPE fejl og kører til højre i stedet for venstre, stopper med det samme og får vendt…hvad fu&%¤k! sker der Nis. Jeg kommer efterfølgende i tanke om, at min kæreste netop stille mig et spørgsmål angående rundkørslen og om det var mulig, at tage den forkert vej, hvortil jeg svarede, at det kunne man under ingen omstændigheder komme til Stresser på vej ind med cyklen og glemmer simpelthen, at tage mit ur af…

I T2 får jeg at vide at der er 1.12 op til Kasper, så jeg løber af sted. Finder hurtigt en rytme og kan se ham og efter ca 5 km overhaler jeg. Løber på fornemmelsen og det føles meget godt. Jeg ser at der ikke er langt op til Simon Langvad, men jeg holder tempoet og kan se, at jeg roligt haler ind.

Jeg møder min tidligere chef fra Løberen, som er tilskuer. ”Kom så, Nis – der er ikke langt op!”, hører jeg ham råbe. Herefter løber jeg med hvad jeg kan, men de sidste 5 km er hårde, mister rytme og tempoet daler, men kæmper det bedste jeg har lært og kommer i mål ret mast.

Jeg får først at vide at jeg er 8´er, men der er en agegroup’er før mig, så det ender med en samlet 9´ende plads.

Er tilfreds med præstationen, men skuffet over at mit løb ikke var bedre på dagen. Overordnet set synes jeg at det var et fint race med mange gode ting, som jeg kan tage med til den næste konkurrence i Kalmar d.16 August.