Der var engang et Juleeventyr…

Det fandt sted i det herrens år 2017.

Her gennemgik et lille dusin Julenisse-aspiranter en lang række prøvelser for at blive en del af det første legendariske Juleløbet Skamling Ultra – Det ÆGTE Juleeventyr.

Således også i 2018, for siden afslutningen på første udgave, har Julemændene på Skamling, modsat vores kære Fader i Nord, ikke holdt sommerferie, men kæmpet hårdt med nisserierne for at få tilmeldingsproceduren klar her 8 måneder før Juleaften.

I dette lille eventyr starter nisserierne for årets aspiranter. I dette skrift, vil du skulle finde 6 fejl fra sætternissen og svare på en række spørgsmål – ikke snyde ved at kigge efter sidenissen, eller dele info med ham/hende..

… Så sæt dig godt til rette, træk nissehuen væk fra øjenbrynene, hæld et krus Nisse-øl op og indstil læsebrillerne, for i år, vil det igen kræve brave ungersvende og gæve ungmøer med stort hjerte og mandsmod for at blive blandt Julemændene på Skamlings udvalgte 40 Julenisse-aspiranter. Husk blot på i den forbindelse at nisser jo er unge til de er langt over 100 år!


Prøvelserne i 2017 bragte aspiranterne vidt omkring, både på internettet for at få lov til at stå på startlinien, men også på selve dagen hvor kroningen af Ultranissen over dem alle skulle finde sted.

Her blev deltagerne udsat for elementernes kræfter hele dagen og som i et rigtigt juleeventyr, sneede det selvfølgelig. Hvorfor er det lige, at Julemændene som det eneste løb, tør udstede snegaranti?

Turen startede ved et ikonisk Koldingensisk vartegn – og gik forbi et andet, men hvilke!?

Vejen til målet var ikke den samme for alle – det var tiden ej heller, for da klokken var forbi vores eftermiddags-glögg, var det den gæve ungersvend; Dannie Lindved Mortensen, der var dagens klart hurtigste Ultranisse og gjorde sig fortjent til den ærefulde titel og det halve Nisserige. Men hvor længe var han egentlig om turen?

Ultraløbet er jo ikke det eneste løb omkring Skamlingsbanken den dag, der er en børnerute på 4km, en 6,5 – 10,5 og ½ marathon trailløb omkring den smukke Skamlingsbanke. Så der vil være rig mulighed for at hele familien kan få en god dag mens Nissemor – eller Far er i gang. I hallen vil der ligesom i 2017 være masser af aktiviteter med deltagelse af nogen af områdets fineste firmaer. Så der vil være rig mulighed for at proviantere til julens glæder fra Trolden Bryghus, Daells Varehus, Salattøsen, PR Chokolade, Bodyzen, Y-Design, de lokale whisky-drenge fra Sjølund – Hvad hedder de i øvrigt?, og mange flere, der løbende vil blive offentliggjort.

Som noget nyt i 2017 foregik alle nisserierne i Sjølundhallen, hvor deltagerne også startede og sluttede. ½ marathon og ultraløberne løb igennem hallen henholdsvis 3 og 2 gange, på deres runder, det gav en vildt god stemning at der hele tiden var nisser til at heppe på dem. Det gentager vi i år.

Sidste år var der masser af ombygning på skolen, den tilbygning står nu færdig og betyder toiletkøen er væsentlig formindsket!

Med det er dette eventyr ovre og et nyt kan begynde – hvis du har fundet alle fejlene;-)

Mener du, at du har det, kan du sende dem til julemanden@juleloebetskamling.dk for at få næste spor.

Mange nissehilsner,

Julemændene på Skamling